måndag 2 mars 2009

Måndag

Har varit en heldag i skolan idag. Förmiddagen var ganska intressant, antibiotika resistens. Men eftermiddagen. Gode gud! Den föreläsaren är så trist att lyssna på så man kan somna för mindre. Ett ämne som borde vara intressant blir riktigt tråkigt. I vilket fall som helst så har hon försökt gå igenom immunförsvaret, problemet dock är att hon trasslar in sig själv och till slut säger "detta behöver inte ni kunna".

Nu är jag hemma i alla fall och Alfons har somnat nyligen. Låg och åmade sig i sängen lite, tror han har lite ont i magen.
Jag själv är trött, precis som vanligt.

Imorgon ska Alfons och Tobias till badhuset en sväng på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi åka och hälsa på Maria, Olle och Måns. På tok för länge sedan nu!

söndag 1 mars 2009

Ja, jag är trött!

Vi kom iväg en sväng till Skövde och köpte födelsedagspresenter till Alfons. Även ny skjorta och byxor till kalaset. Byxorna verkar riktigt sköna, tunna och bra så dom kommer säkerligen få följa med till Turkiet också.
Vi tog en sväng in på Colorex, för att kika på tapeter, men det var så jäkla mycket folk så det var ingen idé. Kikade in en sväng på Babyproffsen istället och Alfons hittade där en gunghäst som han blev förälskad i och som nu är önskad födelsedagspresent från farmor och farbror Wiktor.

Där var vi förresten ett par timmar efter Skövde.

Nu har Alfons somnat och jag försöka få ordning på att bifoga kort på mailen, så jag kan skicka in Alfons till tidningen. Sen ska jag lägga mig i soffan. Och glädjas över att jag kan ta ett senare tåg imorgon. :)

Om en vecka.

Om en vecka fyller Alfons två år. Helt ofattbart. Jag förstår inte riktigt vart tiden tagit vägen. Det känns som om han borde vara några månder gammal, om man bortser från den fruktansvärda trotsen som råder! Han kan utan problem driva en människa till fullständigt vansinne. Men jag har hört att detta är vanligt när dom går på dagis, så jag antar att det bara är att stå ut.

Idag skulle vi egentligen behövt åka och köpa födelsedagspresent till honom, men jag känner inte riktigt för det. Blir nog att jag gör det någon dag i veckan istället.

Imorgon är det ytterligare en heldag med mikrobiologi, och även på fredag. Tjoho. Verkligen.

lördag 28 februari 2009

Gaaahhh!

Jag somnade 21.30 igår kväll. Vaknade 08.30 och gick upp en timme ungefär. Sen blev jag på dåligt humör och la mig igen, somnade och gick upp nu för en stund sedan med Alfons. Hopplöst. Hela dagen är borta.
Jaja, tur är väl att vi är lediga hela helgen.

fredag 27 februari 2009

Fredag!

Idag har jag jobbat och jag kan villigt erkänna att det var riktigt trögt att gå upp imorse. Men jag kom iväg, och trodde jag skulle vara sen. Stämplade in på avdelningen 06.57 så jag måste erkänna att det var ganska lyckat. Nu slog det mig dock att jag troligtvis glömde att stämpla ut mig. Jaja.

Dagen har varit ganska strulig och stressig. Jag har varit ensam på en tre-sal och har haft två patienter. Den ena hade norsk familj, så hela dagen har jag fått anstränga mig för att höra vad de säger. Men de var mysiga. Jag gillar norskar!
Fick beröm från "min" sköterska idag. Hon tyckte att jag jobbat på bra under dagen och trivdes med att jobba med mig. Sådant känns alltid bra att höra när man bara är inne extra.

Kom iväg lite tidigare idag så jag kom ungefär 30 minuter tidigare till dagis. Dom uppskattar sådant på fredagar, vilket jag förstår. Alfons och jag köpte med oss lite godis hem och så åkte vi hem och tittade på film. Nu stensover han dock och jag klurar på att ta en dusch och sedan försöka hålla mig vaken tills T kommer hem vid 22.

torsdag 26 februari 2009

Beslutsångest och funderingar

Jag har mängder att fundera över. Jag vet inte riktigt hur det står till med allt eller hur det har blivit såhär, men jag har insett att jag inte trivs riktigt med att läsa i Jönköping. Jag tror att det just är hela den här grejen med praktiken som gör att det inte känns bra. Jag vill verkligen inte behöva vara ifrån min familj under de perioderna. Och det verkar inte som om det är helt lätt att få beviljad dispans heller.

Jag blir bara arg när jag tänker på att Skövde inte fick behålla sin eximinationsrätt. Jävla skola!


Och jag vet vad alla tycker, jag ska inte tänka på detta nu, det är långt kvar osv. Men sån är jag, och det är bara att acceptera det. För hur det än är, så kommer detta påverka inte bara ett val utan flera som jag kommer fatta.



Det är lite mycket igen här, och så har det sett ut ett bra tag nu. Jag börjar verkligen lessna. Halva dagen kan vara bra, sedan kommer alla funderingar och tankar.
Jag har insett att jag behöver skaffa mig någon utomstående att prata med. Någon som inte känner mig och som jag kan vara helt öppen med. Jag önskar att jag kunde vara det här, eftersom jag har lättare för att skriva än att prata. Men tyvärr är det omöjligt.



Nu ska jag sova. Imorgon väntar jobb 7-16 på IVA.

Nej...

Nej, jag är inte på humör. Jag är trött och har mycket i huvudet. Vi hörs någon annan dag.