måndag 29 december 2008

Sockerkaka

Det ringde på dörren nyss och utanför stod en söt granne. Hon är riktigt mysig. Hon hade med sig en sockerkaka till oss. Vi gav henne lite ost och julmat från en jullåda som T fick på jobbet, och därför fick vi en sockerkaka tillbaka. Tur vi har henne i huset, hon håller ordning på oss.

Måndag

Äntligen måndag, vanlig veckodag utan dessa jäkla mellandagar. Jag är inte speciellt förtjust i helgdagar. Jag tycker om vanliga veckodagar när posten kommer, affärer är öppna, företag går att få tag i etc.

Idag ska jag äntligen klippa mig. Luggen är lång och utväxten börjar bli allt mer synlig. Samt att det ska bli väldigt skönt med egentid! Jag ska nog även ta en tur in på de få butiker som finns i stan.
Alfons är på sitt jävligaste humör idag. Har öronproppar i öronen, och gör allt som han är så medveten om att han inte får göra. Är detta vad som kallas trots? Annars blir jag orolig över hur det kommer bli när trotsen verkligen kommer.

Det verkar även som om jag och Alfons åker till Tjörn redan imorgon. Eventuellt kommer vi hem på fredag, eller så kommer bara jag, och så åker jag ner igen efter två jobbnätter och stannar ytterligare en vecka. Om det fungerar för mamma vill säga.

söndag 28 december 2008

Det senaste

Jag har ju ännu inte visat några julklappar, och eftersom jag är lat, så har jag lånat bilder från google istället för att ta dem själv. :)
Av mamma fick jag bland annat sex and the city skolådan. Så ni kan ju gissa vad jag roar mig med nu! Hela familjen fick av mamma och L-G en termometer, så vi kan ta öron och panntemp. Jättebra! Nu slipper vi fajten med Alfons.
Av min moster fick jag mamma mia soundtrack! Och pengar till en ny skolväska som nu är beställd från Nelly. Tusen tack!
Av Tobias och Alfons fick jag nog de mest oväntade presenterna. En biljett till AC/DC i Göteborg i sommar! Det ska bli jättekul och får vi tag på barnvakt så ska vi ordna hotell så kan vi fira våran första bröllopsdag i förskott. Fick även Björn Gustavsson - Ett livsverk, ett armband från KyssJohanna och ett par hörlurar.

Igår köpte jag en julklapp till mig själv. Samsung Touchwiz pink edition. Jag lessnade på att min telefon bara krånglade mer och mer och att jag aldrig får ett svar från tre så jag köpte telefonen kontant. Och jag är så nöjd, den är snygg och riktigt smidig för att vara en touchskärm.

fredag 26 december 2008

Nu är vi hemma!

Hemma igen i Falköping. Känns som om vi nyss åkte hemifrån. Här hemma i Falköping är det vinterlandskap, till skillnad från Tjörn där det visserligen var kallt, men ingen frost. Här ligger det lite snö på backen.

Julen har varit fin och lugn. Massa paket! Alfons fick mest av alla, som vanligt men han är så nöjd och leker som en galning. Jag fick oväntade paket, men jag blev jätteglad. När Alfons somnat ikväll ska jag ta kort och visa er.

Tobias har dessvärre åkt till jobbet, så kommer det se ut i en vecka framöver. Tråkigt, men samtidigt kommer det vara extremt tacksamt i januari när lönen kommer.
Jag och Alfons blir hemma i några dagar. På onsdag, alltså nyårsafton, åker vi tillbaka till Tjörn med mamma som ska vara barnvakt åt Alfons på tisdag när vi ska på begravningen. På fredagen kommer vi hem igen, och då ska jag jobba. Känns som om det blir mycket stress, men det blir nog bra.

Nu ska jag nog plocka upp lite packning, vi hörs senare.

tisdag 23 december 2008

Dan före dopparedagen!

Godmorgon!
Jag har precis betalat högen med räkningar. Denna månad var det extremt mycket som skulle iväg, hälften av våra löner och vi hade en bra månad denna gång, vilket innebär massa pengar som skickades iväg. Men det är skönt att ha det gjort, innan man börjar röra pengarna.
Har sovit gott i natt, och Alfons har varit lugn. Men visst frågade han om tåg och mormor när han vaknade. Vilken tur för honom att vi snart ska åka! :) Men jag är ändå lite stressad över resan, tack gode gud att den bara är 2 timmar!
Om en timme och tio minuter behöver vi vara på stationen och jag har inte packat, duschat eller fått på Alfons kläder än så jag måste sätta rejält med fart.

Ha nu en riktigt god jul! Antingen kikar jag in från Tjörn, eller så hör jag av mig igen den 26:e!

måndag 22 december 2008

Jag hade fel..

Alla julklappar var visst inte inslagna. Inte Lindas och Linneas och genom ett telfonsamtal förut fick jag höra att Linda tänkte komma förbi med Alfons klappar imorgon, och då kan ju inte vi vara sämre. Men nu är det klart, även födelsedagspresenterna. Packat har det dock inte blivit något av. Jag fastnade i telefon med Linda och på grund av våran kassa telefon kan jag inte göra något annat än att fokusera på den jag pratar med. Med andra ord, det hörs väldigt dåligt!

Nu ska jag skriva ut en sak, sedan ska jag hoppa in i duschen. Sedan blir det sängen. Alfons lär väl vakna omkring 06 imorgon och prata om tåg och mormor. Vi hörs imorgon innan vi åker.

Julklappsinslagning

Nu är alla julklappar inslagna. Nu är det bara kvar födelsedagspresenterna. Är dock rädd för att jag inte har något annat än julpapper kvar hemma... Smidigt att inse det klockan 21:11 på kvällen. Det löser sig.
Har kommit på en till julklapp till mamma som jag ska fixa nu.
Sen är det en dusch och packning innan jag ska sova.

Jag är trött!

Efter middagen blev jag riktigt trött. Nu känns det verkligen att jag sovit lite i natt. Dessvärre kan jag inte ta det lugnt eller lägga mig än, måste fixa julklapparna och packa allt. Vet inte ens vad vi ska ha med oss.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Kola och knäck

Jag har gjort kola och nu står knäcken i micron. Lite jobbigt dock, får göra två olika, en med mandel och en utan. Jag är nämligen allergisk mot mandel och nu de senaste åren har jag kännt av det till och med i knäcken. Tidigare har det varit om jag åt hela mandlar.

Pojkarna har åkt iväg till affären för att köpa ett födelsedagskort till Lars-Göran som vi ska fira imorgon när vi kommer ner.
Jag ska göra klart knäcken, sen slå in paket och packa.

Duktiga Malin

Alfons har sovit lunch i en och en halv timme i soffan. Det är rekord. Så länge har han aldrig sovit i soffan! Jag fick diskat och undanplockat i köket. Även hinna planera lunch som kommer bestå av kokad potatis och fiskpinnar. Exlusivt! Men för en unge som älskar fisk så är det perfekt!



Tobias sover fortfarande, kors i taket! Om en timme eller så får vi nog väcka honom om han fortfarande sover, så han hinner träffa Alfons lite innan vi åker imorgon.

Mycket att ordna

När man har sjukt barn när man är arbetslös är det lite mer komplicerat att fylla i alla grejer till FK. Jag som inte tycker om att ha kontakt med FK överhuvudtaget, tycker det har blivit mycket nu det senaste. Jag fick ringa om när jag var sjuk, jag fick ringa för att få reda på min föräldrapenning och nu fick jag fylla i massa när Alfons är sjuk.

Trött är jag också. Alfons kom tassandes precis när jag började somna igår kväll. Sedan låg han och sparkade och pratade tills klockan var 03, hade då varit i min säng sedan 23.30. Då gav jag upp och la honom i sin säng igen och sa till honom att stanna där. Det gjorde han uppenbarligen och han somnade också för han vaknade vid 07. Men jag, jag är fruktansvärt trött och på ett riktigt dåligt humör.

Har i alla fall ring till dagis och sjukanmält Alfons. Han är lite bättre i ögat idag men han klagar på att det kliar så jag hade inte vågat skicka dit honom. Har även ringt och ombokat min klipptid som jag hade imorgon. Vårat tåg går samtidigt som jag skulle ha varit hos frissan. Får ta det den 29:e istället.

Idag tvättar jag och ska slå in de sista julklapparna, baka knäck och kola samt packa. Imorgon vid den här tiden så anländer jag och Alfons till Göteborg för tågbyte. Jag känner mig aningens stressad över att vi ska åka tåg. Det kommer inte bli en lätt resa.

söndag 21 december 2008

Pluttskruttis

Alfons har varit på bättre humör idag, igår natt var första natten på en vecka som han sov bra. Det märktes idag. Men han är riktigt mammig, och jag tycker faktiskt att det är mysigt. Får väl se vad jag tycker om någon vecka.
Han har jobbigt med sina ögon dock. Kliar och klibbar fast sig. Pratade med sjukvårdsrådgivningen, och det enda vi kan göra är att tvätta, tvätta, och tvätta samt hålla honom hemma från dagis. Har det inte blivit bättre om en vecka får vi söka sjukvård. Jag börjar dock misstänka att jag börjar få samma. Kliar i ögonen. Antingen är det bara för att man vet att det smittar samt linserna, eller så får jag samma.

Om en stund ska Tobias åka till jobbet, och jag har riktigt tråkigt. Funderar på att gå och lägga mig med min bok när han åker. Eller så ser jag klart på Heartbreak Hotel. Beslutsångest.

Fjärde advent och solen skiner

Kan erkänna att det inte känns som fjärde advent idag. Solen skiner starkt ute och om man inte hade julgran, tomtar och adventsstjärnor så skulle jag tro att det var vår på intågande.

Fikat igår gick bra och var uppskattat. Vi har dock massor kvar! Kvällen blev lugn i soffan, kollade tågtider till stenungsund på tisdag och det hela slutade med att jag får avboka klipptiden på morgonen och åka tidigare för att vi ska slippa åka buss. Allt har blivit omständigare när Tobias måste jobba sent.

Håller på och försöker få tag i sjukvårdsrådgivningen, Alfons har fått ögoninfektion så jag ska kolla om vi behöver ett läkarbesök eller om vi kan försöka få bort det själv. Imorgon kommer jag få ta första vab-dagen någonsin. Alfons får nämligen inte vara på dagis med ögoninfektion. Tråkigt för han att han missar sista dagen innan "jullovet".
Nu ska jag ringa, sedan ska vi ner till stan en sväng för att komma ut. Har vi tur träffar Alfons på tomten!

lördag 20 december 2008

Adventsfika

I eftermiddag ska vi bjuda släkten på adventsfika eftersom vi är borta under jul och vi därför inte kommer träffas. Därför har jag stått i köket och slavat hela kvällen igår och förmiddagen idag. Fast det är roligt! Har bakat kakor och julgodis. Massor med julgodis! Har bestämt att flera kommer få julgodis som julklapp. Är en perfekt julklappt när man inte vet vad man ska ge bort.

Igår var jag på arbetsförmedlingen och jag kan med en lättnad säga att jag slipper springa där mer. Jag slipper mötet i Tidaholm på måndag och jag blir avskriven den 23 december. Sen är det bara en väntat på att skolan ska börja. Känner både spänning och förväntat gentemot att börja läsa igen.

torsdag 18 december 2008

Jag funderar på..

Att ta en tidig kväll i säng ikväll. Är trött och känner att jag inte får något vettigt gjort, så det kanske vore skönare att lägga sig i sängen med boken och somna i vettig tid. Alfons verkar ha en bra natt än så länge. *Peppar, peppar, ta i trä*

Först ska jag kolla när jag ska vara på arbetsförmedlingen imorgon. Sov gott!

Godkväll torsdag!

Äntligen torsdag. Jag gillar torsdagar, kan det vara för att helger närmar sig?
Dagen har varit helt okej. Har pratat med chefen på jobbet om mina planer för de närmaste åren. Svårt att avgöra om hon blev irriterad eller tyckte att det var bra att jag började läsa igen. Men men, nu är det gjort och det känns faktiskt skönt!

Har nyligen lagt Alfons i sängen efter att ha gett honom alvedon. Han börjar få feber pluttis. Så nu hoppas jag verkligen att han får en bra natt. Han har inte sovit ordentligt på hela veckan och det blir ju extremt tröttsamt till slut. Jag får inte mycket gjort heller på kvällen. Dock verkar han ha problem med att somna för han ligger där inne och pratar och slår nappen i spjälorna.
På tal om spjälor. Ungen föll på att skrämma livet ur sin mamma i natt. När klockan var runt 03 så sitter Alfons i sängen brevid mig och pratar! Han har alltså klättrat ur sin säng och gått in till mig! När klockan ringde på morgonen så upptäcker jag dessutom att han tagit en tur förbi köket och tänt våran stjärna. Lilla tok!
Det är därför det är dags att köpa en vanlig säng till honom, för att undvika olyckor. Risken är väl dock att han kommer upp hela kvällarna.

onsdag 17 december 2008

Samla energi

Jag är väldigt trött efter dagen, men jag har saker som måste göras. Annars kommer jag vara superstressad på fredag kväll. Risken är nämligen att jag jobbar på fredag också. Imorgon skulle jag behöva vara på dubbla ställen. IVA frågade dock först så där blir det, men sedan ringde kommunen och frågade också. Ibland önskar jag att dygnet var längre och att man kunde klona sig själv.
Nu sitter jag i soffan och försöker samla tillräckligt energi för att ställa mig upp igen. Alfons har precis somnat och jag bönar och ber för att han ska få sin första bra natt för veckan.

Känns väldigt skönt att allt är klart inför högskolestarten. Det jag har väntat på innan jag har velat outa mig för mycket, är beslut från CSN och det kom idag. Har nämligen missade poäng från ett par år tillbaka då jag fick för mig att läsa till gymnasielärare. Men nu visade sig att mina poäng räckte för att jag ska få läsa igen. Jag är oerhört lättad över detta då det är något som verkligen tärt på mig i flera år, sedan jag bestämde mig för att läsa till sjuksköterska.
Nu ska jag verkligen slita mig igenom den utbildningen för att inte missa några fler poäng.

Idag hade jag läkarbesök på hudmottagningen. Det visade sig att mina molusker eller vad man ska kalla det är godartade. Positivt, men, landstinget kommer inte att ta bort dom. Utan då får jag vända mig till en plastkirurg. Och hur mycket kommer inte det kosta?
Jag ska se om jag kan prata in mig på kirurgen här i Falköping. Annars kanske mamma kan dra i lite strängar på sitt jobb. I värsta fall får jag flirta in mig hos en kirurg på jobbet. :P

Nu är det klart!!!

Nu är det klart, den 12 januari börjar jag läsa till sjuksköterska i Jönköping! Jag är så glad!
Nu börjar livet vända. Nu ska jag dock laga middag, längre inlägg senare.

tisdag 16 december 2008

Omotiverad, godnatt världen

Jag är fruktansvärt omotiverad till att göra något julpyssel. Vet inte vad det är med mig i år, men tråkigt tycker jag att det är. Därför säger jag godnatt världen och går och lägger mig i sängen och läser istället. Alfons sover fruktansvärt dåligt så risken finns att det inte blir många timmars sömn i natt. Imorgon ringer klockan 05.00 och det känns väldigt upplyftande just nu. Väldigt.

23 december 2008 - 1 januari 2009

Nu har jag äntligen fått ordning på min föräldrapenning, jag hade fler dagar kvar än vad jag trodde. Så nu har jag lagt in om föräldraledigt den 23 december till och med 1 januari. Känns skönt! Eventuellt blir det några fler dagar i januari, vi får se.

Vi har gjort en sorts julgodis, måste komma ihåg att skära upp det innan jag lägger mig.
Har även bakat en mjuk pepparkaka, men jag är så extremt smart att jag tog en för liten form, så nu har jag pepparkaka i hela ugnen. Blir till att sanera.

Väntar fortfarande på svar från csn. Jag avskyr att vänta på något. Det värsta jag vet. Tur jag ska jobba imorgon så dagen går fort. Förhoppningsvis har jag fått ett svar när jag kommer hem.

Nu ska jag göra etiketter till julklapparna.

Work

Dom ringde precis från jobbet. Känns så jäkla dumt att säga nej. Dom vill ha in mig på kvällar och nätter denna vecka, men det går ju inte i och med att Tobias jobbar 18-06 hela veckan. Men, jag fick en dagtur imorgon. Fick även så jag får gå ifrån när jag ska på läkarbesöket. Det är ju ändå i samma hus.
Känns faktiskt skönt att det blir lite jobb denna vecka. Det innebär ju att det kommer en liten löneutbetalning nästa månad också.

Nu måste jag bli färdig med julklappsinslagningen idag och även börja göra lite julgodis.

Julklappar!


Jag har önskat mig några sista minuten julklappar från Tobias. Underbara armband och ett halsband. Alla från kyssjohanna. Superfina och jättebra priser. Nu hoppas jag verkligen att tomten kommer med ett från Alfons eller Tobias. ;)

Jag vet att jag ska beställa därifrån till två väldigt underbara människor i mitt liv.



Godmorgon tisdag!

Dagen har börjat lite sådär. Alfons var trött och på lite dåligt humör och då blir det gärna att jag också blir på dåligt humör. Nu är Alfons på dagis och jag har fått kaffe och smörgås så nu känns det bättre. Jag har även ringt det sista samtalet, så nu kommer jag nog kunna slappna av under jul.
Idag måste jag slå in de sista julklapparna och fixa etiketter. Ja, jag gör etiketterna själv.

Imorgon ska jag till hudmottagningen på KSS. Jag hoppas det inte blir operation direkt, utan att jag blir sövd under den. Är lite orolig, hade gärna velat ha med mig någon, men Tobias måste sova och mamma hinner inte komma upp. Men det blir nog bra. Så länge det inte blir operation.

Idag skickar vi ett stort grattis till Lars-Göran som fyller 50!

måndag 15 december 2008

Kommer tomten tidigt i år?

Jag tror att jag har fått en julklapp. En tidig Alzheimers. Jag har börjat slå in julklappar och varje jäkla skåp eller garderob jag öppnar, där finns det ännu mer julklappar. Jag har totalt glömt av flera av julklapparna! Jag tror att vi i år slår vårat rekord, i år blir mest julklappar från oss.
Alfons kommer få öppna julklappar i flera timmar, och vi som inte skulle köpa så mycket i år. Men jag kan trösta mig med att det mesta är småsaker.
För övrigt så tycker jag att leksaker och barnanpassade saker är fruktansvärt svåra att slå in. Förpackningarna är ju inte alltid de mest inslagningsvänliga.

Womanizer

Har fått en ny favoritlåt. Womanizer med Brittan. Jag blir glad av den och det hörs att hon mår bra.

Alfons har badat, ätit kvällsmat och somnat. Så nu sitter jag här. Förvånad?

Välkomstbrev

När jag nu hämtade posten hade jag fått välkomstbrev från hälsohögskolan i Jönköping. Det känns något spännande, men jag vågar inte ta ut något i förskott.

Sen har jag insett att handla med en snart 2-åring är lättare sagt än gjort. Jag var INTE förberedd på att trotsåldern kom redan när dom inte ens är 2 år!

Uttråkad



Väntar på att posten ska komma. Idag måste julkorten komma, annars blir det rejält stressigt imorgon. Risken är då att många inte hinner få dom innan jul. Annars vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Ikväll har jag tänkt att slå in lite julklappar och födelsedagspresenter. Imorgon fyller Lars-Göran 50 och på fredag fyller mamma 49. Fast dom får faktiskt inte presenterna förrän vi kommer den 23:e. Vågar inte skicka mammas present. Jag tror den är för dyrbar.

Behöver ut och köpa lite papper och grejer till julklapparna, tänkte jag skulle vänta tills Tobias vaknat eller tills jag hämtar Alfons. Ska även förbi synoptik och se om mina linser har kommit. De jag har nu sjunger på de sista dagarna.

Visst ser Alfons stor ut på bilden?

Jaha...

Som vanligt får jag inte tag i de jag ska ha tag i. Måste man verkligen vara på möten i ett när man har ett kontorsjobb?
Tvättningen går frammåt, något annat vettigt har jag dock inte tagit mig för. Hur är det möjligt att man är så uttråkad när sonen är på dagis?

Vad ska jag göra idag?

Lämnade Alfons på dagis för en stund sedan. Nu har jag uppdaterat mig i blogg- och nyhetsvärlden. Kaffe och lussekatt får blir frukosten. Om en liten stund ska jag ringa och fixa mina arbetsgivarintyg. Kunde ju inte göra det förra veckan eftersom jag var sjuk och knappt hade någon röst. Måste erkänna att det är skönt att känna sig frisk igen!

Lite jobbigt att inte veta om det blir något jobb i veckan. Är ju sista veckan jag kan jobba på ett tag. Måste ringa FK också och höra om mina föräldrapenning. Låter inte vettigt.

söndag 14 december 2008

Söndag

Har jobbat idag och det var riktigt skönt att vara tillbaka. Jag tycker verkligen om att jobba. Dagen gick ganska snabbt trots att jag inte hade några patienter efter klockan 11. Fick hjälpa de andra och fixa med sådant som inte alla andra hann med.
Nu har jag inga mer tider förrän i januari, men jag har en stark känsla av att telefonen ringer redan imorgon.

Är fortfarande lite osäkert om Tobias får vara ledig över jul. Ett jäkla stressmoment och det är inte roligt att man ska behövas dras mellan två familjen på jul.

lördag 13 december 2008

Hemma

Har kommit hem från Skövde för en stund sedan, eller ja, för några timmar sedan. Vi har köpt några av de sista julklapparna. Samt en ny damsugare. Folk överallt! Jag förstår inte hur folk orkar springa i affärer. Jag orkar framförallt inte.
Efteråt så åkte vi hem till familjen som förlorade Ronald. Kändes skönt att vara där och träffa dom och ge så gott med stöd som man kunde.

Nu ikväll blir det tv. Imorgon väntar jobbet.

Godmorgon!

Lördag morgonen och lägenheten var helt knäpptyst när jag kom upp vid 09. Tobias och Alfons är iväg och lussar på svärmors jobb. Ovant att komma upp och det är tyst i lägenheten.
Jag ska strax slänga mig in i duschen och göra mig i ordning. Sen ska vi iväg och försöka få tag i en dammsugare eftersom våran gick sönder igår. Hopplöst när sådant händer precis innan jul!
Funderar på om jag ska börja göra lite julgodis idag. Vet ju inte hur jag är ledig framöver, har inga tider bokade nu förrän i januari. Men några dagar kommer det garanterat bli. Men usch, det känns för tidigt att börja med allt sådant.
Jag ska i alla fall ringa till jobbet och friskanmäla mig så dom är förberedda på att jag kommer imorgon. Hostan håller dock att reta gallfeber på mig, men jag får väl leva med det.

Dusch och telefonsamtal nästa.

fredag 12 december 2008

Förbaskade Falköpings Mejeri!

Just nu är jag riktigt arg! Eventuellt får inte Tobias vara ledig över jul längre, utan jobba BÅDE jul och nyår. Väldigt rättvist. Tack vare att en flane varit i Thailand och dragit på sig Salmonella. Hörreni på Falköpings Mejeri, har ni hört talas om VIKARIER?!

Luciafirande på dagis

Idag på morgonen har vi varit på luciafirande på dagis. Alfons var en jätteduktig liten tomte som satt stilla med de andra barnen. Jag är helt imponerad. Inte ett enda barn som sprang iväg till föräldrarna. Efteråt var vi på avdelningen och fikade lite. Alfons lekte som en galning och var jätteglad över att träffa barnen igen. Men han ville ändå följa med hem efteråt.

När vi kom hem satte vi oss under en filt i soffan och myste framför lite barnprogram. Sen gick vi och la oss och sov i två timmar. Gör man det så känns inte dagen så lång när Tobias jobbar 12 timmar. Sen lagade vi lunch och nu ska jag nog faktiskt göra ett röjande här hemma. Behöver plocka in tvätt, plocka leksaker samt damsuga. Känns verkligen skönt att krafterna börjar komma tillbaka även om jag inte är helt mig själv igen. Hostar som en fullständig tok.

torsdag 11 december 2008

Kluven

Usch, jag är så kluven om jag ska jobba imorgon och jobbet vill veta det redan ikväll. Är inbokad att jobba natt imorgon, så jag kan tycka att det räcker med att jag ringer under morgonen imorgon, men men.
Jag är fortfarande genomförkyld, har så ont i halsen att jag inte ens kan dricka kolsyrad dricka, än mindre knappt äta något. Hostar och har ont i bihålorna. Men jag har ingen feber. Bör jag stanna hemma? Känns ju inte sådär jättelämpligt att jobba på en intensivvårdsavdelning genomförkyld.

Öronen är bättre, antagligen så var det så att jag hade ett rejält tryck i bihålorna. Så jag slapp gå till vårdcentralen, vilket jag är tacksam för. Räcker med att jag har ett besök på hudmottagningen på sjukhuset i Skövde nästa vecka.

Har fått brev från AF idag, dom tvingade mig att söka två jobb. Känns ju kul när man vet om att man ska börja plugga, förhoppningsvis. Men samtidigt så ska väl alla behandlas lika. Och för många är nog denna regel bra. Det bästa av allt är dock att jag redan hade sökt jobben. Så fort jag får reda på att jag är beviljad studielån så ska jag avskriva mig från arbetsförmedlingen. Ingen idé att gå där när jag vet att jag ska börja plugga i januari.
På lördag är det bara en månad kvar tills det är inskrivning på högskolan.

tisdag 9 december 2008

Jävla förkylning!

Jag har fortfarande feber, fryser dock inte lika mycket som igår kväll, men krafter och matlust är helt borta. Jag får inte ens i mig choklad som Tobias köpt. Nu har jag dessutom jäkligt ont i vänster öra och har tappat hörseln helt. Öroninflammation? Usch, detta är inte kul. Att jobba imorgon natt kan jag troligtvis glömma.

Ska jag känna glädje eller sorg?

Jag är kluven. Jag är ledsen över att Ronald är borta, han kommer vara så saknad i våran familj. Samtidigt är jag glad över att jag har kommit in på högskolan och tackat ja till min plats. Men jag vet inte om det är rätt att vara glad just nu. Det är svårt.
Tobias har precis åkt iväg till familjen. Jag önskar att jag kunde varit med, få visa min stöttning och omtanke. Men med tanke på mitt tillstånd är det bättre jag är hemma.
Jag hatar den här känslan som drabbar mig nu... Jag hatar den!!!

Jag önskar jag kunde packa ner mig i Roberts resväska och följa med till Thailand.

Mitt i allt det mörka kom ljuset

Mitt i sjukdomen och ledsamheter kom det en liten ljusglimt. Jag har blivit antagen till sjuksköterskeprogrammet i Jönköping. Det känns spännande! Nu är det bara stressen med csn kvar, men förhoppningsvis börjar jag läsa till sjuksköterska i januari.

måndag 8 december 2008

Sorg

Hur hände detta? Hur kan en sådan "ung" människa bara försvinna? Varför är livet så jävla orättvist just nu? Varför drabbas de bästa familjerna för sorg mitt upp i julstressen. Varför?
Idag har vi förlorat en nära släktning. Jag anser mig som släkt eftersom jag är gift med Tobias. Det bara kom, utan förvarning. Jag frågar mig återigen varför?

Telefonsamtal

Nu har jag avklarat alla telefonsamtal utom två stycken. Ska ringa till dem om en stund eftersom de inte var anträffbara just nu. Känns skönt att ha det avklarat.
Jobbet ringde dessutom, undrade om jag kunde jobba ikväll, vilket jag inte kan eftersom Tobias börjar 18.00. Dessutom vill jag vara hemma och bli frisk från förkylningen innan onsdag.

Genomförkyld

Klockan 04 väckte Alfons mig och jag vaknade med en sprängande huvudvärk, feber och ont i halsen. Med andra ord genomförkyld, igen! Alfons somnade som tur var om, och vaknade först vid 08. Då mådde jag precis lika illa. Men det var bara att kliva upp ur sängen, ta en värktablett och köra iväg Alfons till dagis.
Medan han är på dagis ska jag försöka fixa en massa telefonsamtal. Dock var hemtelefonen urladdad så jag måste vänta tills den är klar.

söndag 7 december 2008

Min nöt!

Kan ju inte alls lämna in datorn idag eller imorgon. I veckan kommer ju antagningsbesked från högskolan, och det får jag bara på studera.nu. Därför måste datorn hålla ut tills dess att jag fått besked. *suck*

Utan dator

Utan dator kommer vi nog att vara ett tag. Snälla Mikael var här igår tillsammans med Robert och kikade på datorn och visst ja, det konstaterades att den behöver lämnas in. Så nu ska jag roa mig med att skriva ner alla telefonnummer och saker jag behöver det närmaste, samt bränna ut allt som behöver brännas ut. Sen får vi se om vi hinner ner med datorn idag eller imorgon.

lördag 6 december 2008

En grå lördag

Idag är det grått ute, dimma och tråkigt. Hela stan ser död ut. Tobias jobbar så jag och Alfons är ensamma. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, känner för att göra något. Robert vill att jag och Alfons ska följa med honom till Borås, fast jag känner mig lite osäker på om det är lockande att sitta i en bil i över en timme, för att knö med halva Borås i affärer. Samtidigt borde jag ta tag i de sista julklapparna.

torsdag 4 december 2008

Torsdag

Veckan har gått i rasande fart. Jag har inte haft möjlighet eller orkat sitta vid datorn. Är fortfarande förkyld med en riktigt jobbig inriktning mot luftrören och en envis hosta. Har varit ledig i två dagar, känns skönt. Vi har haft besök, vilket har varit roligt.
Har fått reda på att utbildningen i Skövde har blivit inställd. Skövde har mist sin examensrätt. Känns lite surt, men är samtidigt glad att jag inte har börjat iaf. Vem vill gå på en skola som inte blir godkänd?
Imorgon ska jag försöka jobba trots förkylningen och påverkan på luftrören och astman.

måndag 1 december 2008

En rejäl förkylning

Igår vaknade jag med en rejäl förkylning, men det var bara att bita ihop och jobba i natt. Det gick bra, men jag var extremt trött och somnade omgående när jag kom hem. Tyvärr var jag så trött att jag försov mig och vaknade strax innan Alfons skulle hämtas på dagis.
Idag är jag ännu mer förkyld och förstår inte riktigt hur jag ska orka sitta på medicinteknisk utbildning imorgon. Men det får gå. Innan jag har gått den får jag egentligen inte jobba på egen hand, igår var ett undantag.

Nej, jag orkar inte skriva mer. Känner mig fortfarande väldigt nedstämd efter helgen.