måndag 16 februari 2009

Fruktansvärt!

Jag kan bli irriterad över saker, men någon som gör mig riktigt irriterad och förbannad är när jag hör hur människor behandlar sina barn!
Jag fattar inte hur en människa kan använda sitt/sina barn som leksak. Något som får hänga med överallt utan det minsta trygghet och stabilitet i sitt liv.
Oavsett ålder så behöver barn en trygg plats att somna på, någonstans där de känner igen sig. En trygg plats att leka på, äta på, busa på, bada på, osv. En stabilitet där de känner personerna, känner igen miljön och inte blir runthunsade.

Det är jättemånga som hävdar att barnen inte märker av stämningar som pågår mellan föräldrar, bråk och irritation. Men det gör barn, dom visar det bara inte på samma sätt som vi vuxna. Ett barn reagerar genom att kräva uppmärksamhet, frustration, bråkar, gråter osv. Eller så blir barnet inåtvänd och tyst. Dessa reaktioner kanske släpper efter ett tag och man tror att allt är bra. Men det finns alltid kvar hos barnet. Starkare reaktioner kan komma senare, hat mot föräldrarna osv.

Man är två om att skaffa barn, varför kan man inte vara två om att komma överens om barnet? Varför ska den ena straffa den andra genom att använda barnet?

Öppna ögonen och se att erat barn sitter i mitten!

1 kommentarer:

Gin/Ginny sa...

väldigt bra skrivet!