tisdag 13 maj 2008

En kaosartad dag!

Detta som skulle blivit en relativt bra dag, blev en kaosartad dag.
Dagen började med att Solo gick in och väckte Alfons kl 05.00. Jag höll på att avlida när jag kollade på klockan. Han fick välling och sedan försökte både jag och Tobias få honom att somna om fram tills 07, sen gav jag upp och gick upp med honom. Han lekte i vardagsrummet och jag halvsov i soffan. Runt 08 insåg jag att vi har Solo att gå ut med så jag slängde på oss kläder och traskade ut. Som tur va så gick morgonpromenaden smärtfritt! Hem och åt frukost lite fort sen iväg och lämnade Alfons hos Tobias mormor. Jag åkte till skolan och fick världens ångest. Jag kommer inte hinna färdigt med mina poäng, på grund av att min lärare är så seg! Jag har 100poäng kvar att läsa, och det är fan inte mer än två veckor kvar på min termin. Jag trodde att jag skulle avsluta föregående kurser idag och börja med den sista, men icke. Han ska gå igenom det sista med mig på måndag, skulle gjort det på torsdag men den tiden ansåg han inte behövdes. Jag blir så trött!

Jag försökte dock tänka positivt och inse att jag kommer få spendera varje kväll med böckerna ett tag framöver. Åkte iväg och hämtade Alfons, som sov. Pratade med Tobias mormor och fick tråkiga nyheter ang Tobias morfar som ligger på KSS. Orkar inte dra hela historien och vill inte hänga ut dom här, men han har fått en hjärtinfarkt och väntar på specialist vård i Göteborg.
Beslutade tillsammans med Angela (Tobias mamma), att hon skulle ha Alfons i eftermiddag och jag skulle köra Tobias mormor till KSS så hon fick träffa honom. Sagt och gjort, flängde till Skövde med henne, hem igen, ut med Solo, pratade snabbt med mamma i telefon, och sen flängde jag tillbaka till Skövde för att hämta henne.
Hämtade Alfons vid 18.30 tiden och han var då jättetrött. Bara att slänga in ungen i bilen och överskrida hastighetsgränsen på vägen hem. Lyckades som tur är hålla honom vaken, men ungen somnade direkt när han fick vällingen.

Nu har jag landat. Men nu är jag förbannad istället för att mina skolböcker ligger i bilen, och om jag ska ut och hämta dom så måste jag ta med Solo för annars skäller hon och väcker Alfons. Efter lite funderingar, konstaterar jag att Tobias får ta med dom upp när han kommer hem.

Ibland orkar jag verkligen inte vara heltidsstuderande samtidigt som jag har Alfons hemma. Men jag ska väl fixa ett par veckor till?

Nu till lite positivare saker!
Igår kom våran hinderprövning, så nu är det fritt fram för oss att gifta oss. Känns skönt att vi fick den så snabbt. Nu väntar vi bara på att namnändringen ska bli godkänd.
Vi fick även ett telefonsamtal från Falköpings kommun. Alfons har fått dagisplats. Visserligen på vårat tredjehands val, men det gör absolut inget. Vi sökte de tre mest populära dagisarna i stan, så vad kunde man förvänta sig? Vi trodde att vi skulle få ett helt annat dagis i slutändan.
Enda nackdelen är väl att dagiset ligger på andra änden av stan, men sånt löser sig. Vem vet hur länge vi bor här? När man söker jobb, så söker man ju inte direkt det närmaste bostaden.

Nu ska jag diska upp och sen vänta på DH!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Namnändringen?
Menar du till Tobbes efternamn eller ska ni ta nåt nytt gemensamt? *nyfis*
Tänkte bara eftersom ni väntar på att det ska bli godkänt.

Vill minnas att vi fick alla papper samtidigt ink det där det stod att Daniel bytte till mitt.